Informatie Gastouderland Rotterdam

Wie zijn wij?

Gastouderland Rotterdam is een middelgroot bureau. Onze gastouders wonen in Rotterdam.

In ons werk is het belangrijk dat we veel contact onderhouden met de gastouders. Zij bieden kwalitatieve, liefdevolle en kleinschalige opvang aan in hun eigen woning. Zij combineren deze opvang met hun eigen gezin. Alle opvanglocaties van onze gastouders zijn tip top in orde en voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden.

Wij beginnen de dag altijd met verschillende huisbezoeken bij de gastouders. Tijdens ons huisbezoek nemen we de dagindeling van de gastouder door en bespreken we de voortgang van alle opvangkindjes. Wij bezoeken onze gastouders minimaal 2x per jaar voor evaluaties en controles.

Wat vinden wij belangrijk?

Wij vinden het belangrijk dat onze gastouders veel aandacht besteden aan de opvangkindjes en ook elke dag lekker naar buiten gaan. Sommige gastouders hebben huisdieren in hun opvang. Voor de meeste gastkindjes is dit een feestje. Zo leren zij spelenderwijs omgaan met dieren en ontvangen zij hier veel liefde van. Ook uitjes naar de kinderboerderij of speeltuin zijn favoriet bij de opvangkindjes en gastouders. 

Zonder veilige vertrouwde opvang kunnen de ouders niet prettig buiten de deur werken. Gastouders zijn enorm belangrijk in de structuur voor de opvangkindjes. Zij bieden onze opvangkindjes altijd een vast en vertrouwd gezicht. Wij bieden onze gastouders veel ondersteuning onder andere met e-learning. We organiseren ook regelmatig gastouderdagen met bijscholing en onlangs hebben we een gastoudercafé georganiseerd. Hier ontmoeten gastouders elkaar in een gezellige sfeer, buiten werktijd.

Na mijn huisbezoeken komt het voor mijn minst leuke onderdeel ;-) de administratie. We houden zorgvuldig bij welke afspraken we met de gastouders maken en werken alles goed bij in ons BackOffice systeem. Zo heeft de gastouder te allen tijden een up to date systeem tot haar beschikking. Ik ben ontzettend trots op onze fijne groep gastouders.

Ben je gastouder en heb je interesse om je bij ons aan te sluiten?

Of ben je op zoek naar een gastouder bij jou in de buurt? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.